MUĞLA’DA HUZURLU YAŞAM İÇİN YENİ ADIM

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniden inşa ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığınca, Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde yapımı süren yeni huzurevi, modern yapısı ve sosyal yaşam alanlarıyla yaş almış vatandaşlara güvenli ve konforlu bir yaşam sunacak. 80 kişi kapasiteli olarak planlanan yeni huzurevi, toplam 8 bin 130 metrekare inşaat alanına sahip.

Yaş Almış Vatandaşlara Güvenli ve Çağdaş Merkez
Yeni merkezde sadece barınma değil, sosyal ve günlük yaşamı destekleyen birçok alan da yer alacak. Gündüzlü bakım odası, fizyoterapi odası, kadın ve erkek kuaför odaları, spor salonu, çocuk oyun alanı, yemekhane, çok amaçlı salon sakinlerin kullanımına sunulacak. Ayrıca peyzaj düzenlemesiyle birlikte dinlenme ve yürüyüş yapılabilecek geniş bir avlu da projede yer alıyor.
Daha güvenli, çağdaş ve ihtiyaçlara cevap verecek olan yeni huzurevinin 2026 yılının Kasım ayında tamamlanması planlanıyor.
Başkan Aras: “Büyüklerimize Yakışır Güvenli ve Modern Bir Yaşam Alanı İnşa Ediyoruz”
Yaş almış vatandaşların güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi’nin sadece bir bakım merkezi değil, sosyal yaşamın devam ettiği, vatandaşların kendilerini değerli hissedecekleri modern bir yaşam alanı olarak yeniden inşa edildiğini söyledi. Başkan Aras, “Merkezimiz, depreme dayanıklı, çağdaş ve donanımlı yapısıyla yaş almış vatandaşlarımıza yakışır bir yuva olacak. Muğla’mızda insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızla her yaştan vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
YORUM YAP
MODERN SEMT PAZARI GELİYOR
ABB’DEN EBEVEYNLERE YÖNELİK AKRAN ZORBALIĞI FARKINDALIK EĞİTİMİ
ALTYAPIYA GÜÇLÜ DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR ADINI YARI FİNALE YAZDIRDI
ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ ÇINAR ÇOCUK EVİ AÇILIYOR
MİLAS BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE FİDE DESTEĞİ
İSTİHDAMA GÜÇLÜ HAMLE: “KARİYER KÖPRÜSÜ”
MODERN REHABİLİTASYON HİZMETİ
BODRUM'DA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ KUMBAHÇE'DE BAŞLADI
Benzer Haberler
