SELÇUKLU’DA MASA TENİSİ HEYECANI 524 SPORCUYLA TAÇLANDI

Konya Selçuklu Belediyesi, Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nde düzenlediği turnuvada miniklerden veteranlara kadar farklı yaş gruplarındaki sporcuları aynı organizasyonda buluşturdu.
SELÇUKLU’DA MASA TENİSİ HEYECANI 524 SPORCUYLA TAÇLANDI
Kayıt Tarihi: 28.09.2026 12:10 - Son Güncelleme: 12.10.2026 12:01
YAZI
A

Konya Selçuklu Belediyesi’nin farklı yaş gruplarını sporla buluşturmak ve masa tenisine yönelik ilgiyi artırmak amacıyla düzenlediği turnuvada bir haftalık mücadele tamamlandı. 21-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon, final karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Selçuklu Belediyesi Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada miniklerden veteran sporculara kadar geniş bir katılım sağlandı. Toplam 524 sporcu, 16 farklı kategoride dereceye girebilmek için mücadele etti.

Hafta boyunca oynanan karşılaşmaların ardından kategorilerinde finale yükselen sporcular, son müsabakalarda rakipleriyle karşı karşıya geldi. Final heyecanının sona ermesiyle birlikte turnuvada dereceye giren isimler de belli oldu.


DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

Turnuvada başarı elde eden sporcular, kategorilerine göre belirlenen para ödülleriyle ödüllendirildi.

Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Veteranlar kategorilerinde birinci olan sporcular 5 bin TL, ikinci olanlar 3 bin TL, üçüncüler ise 2 bin TL para ödülü kazandı.

Amatör Kategori’de ise şampiyon sporcuya 2 bin TL, ikinci olan sporcuya ise bin TL para ödülü verildi.


ÖDÜLLER TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Turnuvanın ardından düzenlenen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Spor Hizmetleri Müdürü Mücahit Mustafa Koç ile Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Uysal ve Mehmet Ali Kolay katıldı.

Dereceye giren sporcuların ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, organizasyon toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

“ARZU EDİYORUZ Kİ BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ SPORLA YETİŞSİN”

Turnuvadaki yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, organizasyonun merkezde gerçekleştirilen ilk masa tenisi turnuvası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Selçuklu Sporcu Seçme Yetiştirme Merkezimizde ilk masa tenisi turnuvamızı gerçekleştirdik. Burada 7 gün boyunca turnuvalarımız devam etti. Sporcularımız kıyasıya mücadele ettiler ve her turnuvada olduğu gibi bu turnuvanın sonunda da birinciler, ikinciler, üçüncüler var. Ben her zaman şunu ifade ediyorum. Birinci, ikinci, üçüncü olmak çok önemli. Bu başarı sporcularımızın başarısı ama benim gözümde katılanların hepsi birinci. Önemli olan burada bu spor faaliyetinin içerisinde olmak. Mutlaka kazananlar olacak, ödüller vereceğiz ama katılımın bu kadar yüksek olması da bizi son derece mutlu ediyor, memnun ediyor. Bu bize sizlerin spora olan ilgisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin sporla, spor kültürüyle birlikte olmasının ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor. Bu manada ben bütün katılan sporcularımızı, genç sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum, sizlerin desteği olmasa çocuklarımızla biz bu denli birlikte olamayız. Onlara her türlü imkanı sağlayabiliriz ama sizlerin katkısı bizim için çok önemli. Arzu ediyoruz ki bütün çocuklarımız sporla yetişsin, spor kültürüyle büyüsün, sporun disipliniyle hayatlarına yön versinler. Biliyoruz ki spor onları hem iyiliğe yönlendirecek hem de kötü alışkanlıklardan alıkoyacak. O yüzden daha çok gencimizin, daha çok çocuğumuzun sporla birlikte olmasını arzu ediyoruz”


SPOR TESİSİNİN KAPASİTESİ 20 BİNE ÇIKTI

Başkan Pekyatırmacı, Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin hizmete girmesiyle spor okullarının kapasitesinin yüzde 30’un üzerinde arttığını belirterek merkezden daha geniş bir kesimin faydalanabilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Başkan Pekyatırmacı şöyle konuştu:

“Bu tesisimizle birlikte kapasitemizi 15.000'den 20.000'e çıkarttık. Bu da bizi son derece mutlu etti. Kış döneminde de inşallah burada spor okulu öğrencilerimizle yine birlikte olmaya devam edeceğiz. Spor okulu öğrencilerimizin yanında müsabık sporcularımızla bu tesisimizde yine çalışmalarımız en güçlü şekilde devam edecek. Bu tesisten İsteyen herkesin faydalanabileceği bir programı da yapmak istiyoruz. Bu noktada da bir çalışma devam ediyor. Velilerimiz de özellikle bu tesisteki imkanlardan yararlanmak istiyorlar. Bu noktada hem spor okulu faaliyetlerimizi hem de müsabık sporcularımızın antrenmanlarını aksatmayacak şekilde yetişkinlerimize de özel programlar yapalım istiyoruz. Tesisimiz her zaman kullanılsın, herkesin istifade edebildiği bir mekan olmasını arzu ediyoruz. Bu vesile ile tüm hazirunu sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum”


YENİ TURNUVALARIN SİNYALİ VERİLDİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan da merkezde ilk turnuva organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek farklı kategorilerde benzer organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Tezcan, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah bundan sonraki süreçte de farklı kategorilerde bu tarz turnuvalara hep birlikte devam edeceğiz. Katılan tüm sporculara ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum”


Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Mücahit Mustafa Koç ise Selçuklu Belediyesi’nin spora yönelik desteklerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Belediyemiz her zaman sporcuların ve spor camiasının yanında olduğunu gösteriyor. Özellikle spora fazlasıyla destek vermeye devam ediyorlar. Başta tesis olmak üzere, sporcularımıza yönelik desteklerini her daim yanımızda hissettirdiler. Kendilerine ve yönetimine çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler