SELÇUKLU’DA SAĞLIK YATIRIMLARINA YENİ HALKA: AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE SONA GELİNDİ

Konya Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Işıklar Mahallesi’ne kazandıracağı Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmaların sonuna yaklaştı. Arsası ve yapımı belediyeye ait olan 918 metrekarelik merkez, bodrum ve zemin kattan oluşacak. Beş aile hekimi odasının yanı sıra laboratuvar, kan alma, acil müdahale, bebek bakım, gebe izlem, hemşire ve eğitim odalarının yer alacağı merkez, tamamlanmasının ardından vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.
SELÇUKLU’DA SAĞLIK YATIRIMLARINA YENİ HALKA: AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE SONA GELİNDİ
Kayıt Tarihi: 22.09.2026 11:07 - Son Güncelleme: 06.10.2026 15:07
YAZI
A

Konya Selçuklu Belediyesi, ilçenin sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Işıklar Mahallesi’nde yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmaların son aşamasına gelindi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen merkez, tamamlanmasının ardından bölge sakinlerine sağlık hizmeti sunacak.


Merkez 5 hekim kapasitesine sahip olacak

Arsa ve yapımı Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Aile Sağlığı Merkezi, toplam 918 metrekare inşaat alanında bodrum ve zemin kat olarak inşa ediliyor.

Merkez içerisinde vatandaşların farklı sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek birimler yer alacak. Tesiste 5 aile hekimi odası, laboratuvar, kan alma birimi, acil müdahale alanı, bebek bakım ve gebe izlem odalarının yanı sıra hemşire ve eğitim odaları bulunacak.


“Selçuklu’daki sağlık altyapısını daha da güçlendireceğiz”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçede sağlık alanındaki yatırımları sürdürdüklerini belirterek yeni merkezin hem sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına hem de vatandaşların hizmet alımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkan Pekyatırmacı, şunları söyledi:

“İlçemize bugüne kadar çok sayıda aile sağlığı merkezi kazandırdık. Bunlara bir yenisini daha ekleyecek olmanın heyecanını içerisindeyiz. Amacımız hem hekimlerimizin çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve daha nitelikli bir sağlık hizmetini sunmaları hem de vatandaşlarımızın daha konforlu bir ortamda bu hizmetten yararlanmaları. Bu amaçla İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliği ile Işıklar Mahallemize 5 Hekimlik bir Aile Sağlığı Merkezi kazandırıyoruz. Merkezin yapımında artık sona yaklaştık ve inşallah en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Selçuklu'daki sağlık altyapısını daha da güçlendirecek ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan yeni yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum”


Yeni Aile Sağlığı Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte Işıklar Mahallesi ve çevresinde sağlık hizmetlerine yönelik mevcut altyapının desteklenmesi hedefleniyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler