TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI’NDA SAMSUNLU KEREM YİĞİT TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan Samsunlu Kerem Yiğit, Türkiye Şampiyonu oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü proje takımlarında eğitim alan Yiğit, elde ettiği dereceyle Dünya Drone Şampiyonası’nda (World Drone Cup) Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye’nin dört bir yanından lisanslı sporcuların katıldığı Drone Şampiyonası’nın final etabı Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Festival alanında oluşturulan özel parkurda düzenlenen yarışlarda finale kalan katılımcılar dereceye girmek için mücadele etti.

Büyük heyecana sahne olan final yarışlarının ardından Samsunlu Kerem Yiğit, sergilediği başarılı performansla Türkiye Şampiyonluğu’nun sahibi oldu.

“Öğrencimizin başarısı Samsun’umuz için büyük bir gurur”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gençlerin bilim ve teknolojiyle buluşmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Doğan, “Eğitim şehri Samsun’umuzda gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşması, üreten, araştıran ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilim Merkezlerimiz ve proje takımlarımızla çocuk ve gençlerimizi geleceğin teknolojilerine hazırlıyor; Samsun’un adının her platformda başarılarla anılması için çaba sarf ediyoruz. Kerem Yiğit’in TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olması bizler için çok büyük gurur. Şehrimize bu büyük gururu yaşatan evladımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

YORUM YAP
İNEGÖL MOBİLYASI ULUSLARARASI PAZARDA GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANDIRIN’A DEV YATIRIM HAMLESİ
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’İN ROTARIM PROJESİYLE ÜRETİCİLERE YENİ UFUKLAR
PAMUKKALE’DE ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ HIZLA YÜKSELİYOR
BAŞKAN KILCA, ANKARA’DA KARATAY’IN ŞEHİRCİLİK MODELİNİ ANLATTI
AKSARAY’IN ŞEHİR HAFIZASINDA YER EDİNEN İŞ HANI TARİHE KARIŞIYOR
TALAS’TA SAĞLIK İÇİN FARKINDALIK, DOĞA İÇİN FİDAN
BURSA BÜYÜKŞEHİR’DEN İNEGÖL’DE GENÇLERE YENİ SPOR ALANI
