ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN MERSİNLİ GENÇLERE GERİ ÖDEMESİZ EĞİTİM DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan gençlerin eğitim masraflarına katkı sağlamak amacıyla sürdürdüğü öğrenim yardımında yeni dönem tutarlarını belirledi. 2026-2027 eğitim öğretim döneminde verilecek geri ödemesiz destek, öğrencilerin bölüm sürelerine göre 10 bin TL ile 30 bin TL arasında değişecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk yıl için sağlanacak öğrenim yardımından, başvuru şartlarını taşıyan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrenciler yararlanabilecek.
BÖLÜM SÜRESİNE GÖRE DESTEK TUTARI DEĞİŞİYOR
Yeni dönemde 2 yıllık ön lisans programını kazanan öğrencilere 10 bin TL, 4 yıllık bölümlere 20 bin TL, 5 yıllık bölümlere 25 bin TL, 6 yıllık bölümlere ise 30 bin TL geri ödemesiz öğrenim yardımı yapılacak.
Destekten devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin yanı sıra KKTC dahil olmak üzere vakıf üniversitelerinin tam burslu bölümlerini kazanan öğrenciler de yararlanabilecek.
Öğrenim yardımı yalnızca üniversitenin ilk yılı için verilecek.
EĞİTİM DESTEĞİ KURS MERKEZLERİYLE BAŞLIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen eğitim destekleri, üniversite sınavına hazırlık sürecinden üniversite eğitimine geçişe kadar devam ediyor.
‘Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde öğrenciler ücretsiz eğitim, kaynak desteği, deneme sınavları ve rehberlik hizmetlerinden yararlanabiliyor.
KARAKUŞ: “ÖĞRENİM YARDIMI MİKTARLARI EĞİTİM SÜRELERİNE GÖRE DEĞİŞİYOR”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, desteklerin eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla sürdürüldüğünü belirtti.
Karakuş, “Bu yıl ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilerimize 10 bin TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 20 bin TL, 5 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 25 bin TL ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 30 bin TL geri ödemesiz bir yıl öğrenim yardımında bulunacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Başvuru süreci hakkında da bilgi veren Karakuş, öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi veya Teksin uygulaması üzerinden çevrim içi başvuru yapabileceğini belirtti.
Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği ilkemizle, gençlerimize ve ailelerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Başvuru sürecine ilişkin ise, “Öğrencilerimiz ‘online’ başvurunun ardından, kendilerine en yakın kurs merkezimize giderek gerekli evrakları teslim edebilir ve banka kartlarını kurs merkezimizden alabilirler” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER DESTEĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Büyükşehir Belediyesi Halkkent Kurs Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan Ebrar Yeter, Mersin Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nü kazandı. Kurs merkezindeki eğitim sürecinin kendisine katkı sağladığını belirten Yeter, “Bir yıl kadar burada eğitim aldım ve gayet memnundum. Hocaların ders işleyişi ve bizim üzerimizdeki etkileri çok güzeldi. Rehberlik hocamız sürekli ilgileniyordu. Ders programları ve deneme sonrası analizler yapılıyordu. Gayet verimli bir yıl oldu benim için. Onlar sayesinde kazandım diyebilirim” dedi.
Dört yıllık üniversite kazandığı için 20 bin TL öğrenim desteğinden yararlanacağını belirten Yeter, “Üniversiteye başlamadan önce, bursların ya da öğrenim yardımlarının ne kadar önemli olduğunun farkında değildim. Ama üniversiteye başlayınca, ek bir desteğin gerçekten çok gerekli olduğunu gördüm. 4 yıllık bir üniversite kazandım ve 20 bin TL öğrenim desteği alacağım. Bizim için çok büyük bir avantaj” ifadelerini kullandı.
Mersin Üniversitesi’ni kazanan Yağmur Üren de üniversite eğitiminin kitap ve diğer ihtiyaçlarla birlikte aile bütçesine yük oluşturabildiğini belirterek, “Büyükşehir’in öğrenim yardımı desteği benim için önemli. Orta gelirli bir ailedeyim. Üniversite kitaplarıyla diğer ihtiyaçlar, önemli bir masraf tutuyor. Büyükşehir’in bana sağladığı bu yardımın çok işime yarayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Geçen yıl oğlu Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinden yararlanan Leyla Baş ise üniversite eğitiminin aileler açısından önemli giderler oluşturduğunu ifade ederek, “Gerçekten çok masraflı bir süreçteyiz. Büyükşehir’in bu desteğini her yerden duyuyordum. Bu yıl bize de kısmet oldu” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenim yardımıyla üniversiteye yeni başlayan gençlerin eğitim giderlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
YORUM YAP
KONYA’DA ŞEHRİN HAFIZASINA DOKUNAN DÖNÜŞÜM
KAHRAMANMARAŞ’TA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SON DÖNEMECE GİRİLDİ
KASKİ’DEN 20 MAHALLEYİ İLGİLENDİREN İÇME SUYU HAMLESİ
BUCA’DA EL EMEĞİ PAZARININ NEŞESİ: TUĞBA’NIN İLHAM VEREN HİKÂYESİ
KEPEZ’DE YOL YATIRIMLARINA MİLYONLUK TASARRUF SAĞLAYACAK TESİS
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TAŞKININ İZLERİNİ SİLMEK İÇİN SAHADA
GEBZE TERMİNALİ’NE 48 MİLYON TL’LİK ULAŞIM YATIRIMI
KOCASİNAN’DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN TÜRKİYE’YE ÖRNEK MODEL
