KARATAY’DA EĞİTİM DESTEĞİ GELENEĞİ BU YIL DA SÜRÜYOR

Konya Karatay Belediyesi, 2026-2027 Eğitim Öğretim Dönemi öncesinde ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak yaklaşık 9 bin öğrenci için hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye, 2019 yılından bu yana devam ettirdiği eğitim desteği kapsamında bu yıl da öğrencilere okul çantası ve kırtasiye seti ulaştıracak.
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte çocuklara teslim edilecek setlerle hem öğrencilerin okul ihtiyaçlarının karşılanması hem de ailelerin eğitim hazırlığına katkı sunulması amaçlanıyor.

Birinci Sınıf İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler Hazırlandı
Konya Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan setler, ilkokula yeni başlayacak çocukların yaş ve eğitim seviyeleri dikkate alınarak oluşturuldu. Paketlerde okul çantası ve beslenme çantasının yanı sıra kalemlik, kurşun ve kırmızı kalem, silgi, kalemtıraş, güzel yazı defteri, boyama kitabı, kuru ve pastel boya gibi temel kırtasiye ürünleri bulunuyor.
Bu destek sayesinde öğrencilerin okulun ilk gününde ihtiyaç duyacakları birçok malzemeyi hazır şekilde sıralarında bulmaları sağlanacak.

Yaklaşık 9 Bin Öğrencinin Okul Heyecanına Ortak Olunacak
Karatay’da yeni eğitim öğretim döneminde yaklaşık 9 bin öğrencinin ilkokul 1’inci sınıfa başlaması bekleniyor. Belediye tarafından hazırlanan çanta ve kırtasiye setleri, eğitim döneminin ilk gününde öğrencilerle buluşturulacak.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocukların eğitim hayatındaki ilk adımlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, ailelere destek olmayı ve öğrencilerin okul heyecanına ortak olmayı amaçladıklarını ifade etti.
Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim hayatına attıkları ilk adımda onların yanında olmayı çok önemsiyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde ilkokula başlayacak yaklaşık 9 bin evladımız için okul çantalarımızı ve kırtasiye setlerimizi hazırlıyoruz. Çocuklarımız, okullarının ilk gününde ihtiyaç duyacakları temel eğitim malzemelerini sıralarında hazır bulacaklar. Onların gözlerindeki heyecana, mutluluğa ve okul sevincine ortak olmak bizim için büyük bir mutluluk.” dedi.
Eğitim Yatırımları Sürüyor
Çocukların eğitimine yönelik her çalışmanın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Kılca, Karatay Belediyesi’nin eğitim alanındaki desteklerinin farklı başlıklarda devam ettiğini söyledi.
Başkan Kılca, “Biz eğitimi sadece okul binalarından veya fiziki yatırımlardan ibaret görmüyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda onların yanında olmayı görev biliyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinden kütüphanelere, spor alanlarından eğitim desteklerine kadar pek çok çalışmayı hayata geçiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız için attığımız her adım, Karatay’ın ve ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi, öğretmenlerimizin çalışmalarını daha iyi ortamlarda sürdürebilmesi ve ailelerimizin çocuklarının eğitim sürecinde kendilerini daha güçlü hissetmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
YORUM YAP
TRABZON’DA SANAT RÜZGÂRI: 8 ÜLKEDEN 20 SANATÇI BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR YOLLAR İÇİN SAHADA: 18 NOKTADA SICAK ASFALT SERİMİ
BAYBURT’TA ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ
BÜYÜKŞEHİRİN SAĞLIK EKİBİ SAHAYA İNDİ: VATANDAŞIN ÖLÇÜMLERİ MAHALLESİNDE YAPILIYOR
BURSA’NIN TOPLU ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM: 54 ELEKTRİKLİ OTOBÜS GELİYOR
SİVAS’TA BELEDİYENİN ÜRETİM GÜCÜNE YENİ HALKA
BAŞKAN UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN DÜNYAYA: “İKLİM EYLEMİNİ BİRLİKTE GÜÇLENDİRELİM”
PAMUKOVA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA ÇİFTE İLERLEME
