KONYA’DA ÖĞRENCİLERE YENİ EĞİTİM DESTEĞİ: BAŞVURULAR BAŞLADI

Konya’da öğrencilerin eğitim yolculuğunda ailelerin yükünü hafifletmeye yönelik destekler yeni eğitim döneminde de devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında farklı eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan destek programlarının başvurularını başlattı.
İlkokuldan liseye kadar öğrencileri kapsayan desteklerin yanı sıra akademik başarı gösteren gençler, hafızlık eğitimi alan öğrenciler ve üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri için de ayrı destek kalemleri oluşturuldu.

EĞİTİM DESTEĞİ KADEMELERE GÖRE ŞEKİLLENİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların eğitim sürecine katkı sağlamanın belediyenin öncelikleri arasında bulunduğunu belirterek, yeni dönemde de öğrenci ve ailelere destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.
Başkan Altay, destek programının kapsamını şöyle anlattı:
“Eğitim desteklerimizle bu yıl da öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanındayız. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören, şartları uyan öğrencilerimize 8 ay sürecek şekilde aylık 2 bin 500 lira, toplamda ise 20 bin lira eğitim desteği vereceğiz. LGS'de binde birlik dilime giren öğrencilerimize 12 ay boyunca aylık 2 bin 500 lira; toplamda 30 bin liralık başarı desteği vereceğiz. İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarımızda hafızlık eğitimi gören evlatlarımıza 12 ay boyunca aylık 3 bin lira; toplamda 36 bin lira eğitim desteğinde bulunacağız. Ayrıca, üniversiteye hazırlanan tüm 12. sınıf öğrencilerimize iki eşit ödemeyle toplam 8 bin liralık eğitim desteği de sağlayacağız” diye konuştu.
Böylece şartları karşılayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için toplam 20 bin liralık destek sağlanırken, LGS’de binde birlik dilime giren öğrencilere 30 bin lira, hafızlık eğitimi alan öğrencilere ise 36 bin lira eğitim desteği verilecek.
Üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri de iki eşit ödeme şeklinde toplam 8 bin liralık destekten yararlanabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Yeni eğitim dönemine ilişkin destek programlarında başvuru süreci de başladı. Başkan Altay, şartları sağlayan tüm gençleri başvuru yapmaya davet ederek eğitim desteklerinin öğrencilere ve ailelere katkı sunmasını temenni etti.
Altay, şu ifadeleri kullandı:
“Şartları uyan tüm gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum. Hayata geçirdiğimiz tüm eğitim desteklerimiz evlatlarımıza, ailelerimize ve Konya'mıza bereket getirsin. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabb'im tüm evlatlarımızın yolunu ve bahtını açık eylesin” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim desteklerinden yararlanmak isteyen ve şartları karşılayan öğrenciler, “egitimdestekleri.konya.bel.tr” adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.
YORUM YAP
TRABZON’DA SANAT RÜZGÂRI: 8 ÜLKEDEN 20 SANATÇI BULUŞTU
BÜYÜKŞEHİR YOLLAR İÇİN SAHADA: 18 NOKTADA SICAK ASFALT SERİMİ
BAYBURT’TA ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ
BÜYÜKŞEHİRİN SAĞLIK EKİBİ SAHAYA İNDİ: VATANDAŞIN ÖLÇÜMLERİ MAHALLESİNDE YAPILIYOR
BURSA’NIN TOPLU ULAŞIMINDA YENİ DÖNEM: 54 ELEKTRİKLİ OTOBÜS GELİYOR
SİVAS’TA BELEDİYENİN ÜRETİM GÜCÜNE YENİ HALKA
BAŞKAN UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN DÜNYAYA: “İKLİM EYLEMİNİ BİRLİKTE GÜÇLENDİRELİM”
PAMUKOVA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA ÇİFTE İLERLEME
