SERDİVAN’DA PARKLARDA SİVİL ZABITA DÖNEMİ BAŞLADI

Sakarya Serdivan Belediyesi, park ve kamusal alanlarda huzur ve güvenliği artırmak amacıyla sivil zabıta uygulamasını hayata geçirdi.
SERDİVAN’DA PARKLARDA SİVİL ZABITA DÖNEMİ BAŞLADI
Kayıt Tarihi: 09.06.2026 15:33 - Son Güncelleme: 09.06.2026 16:44
YAZI
A

Sakarya Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların huzur, güvenlik ve esenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye bünyesinde görev yapan zabıta ekipleri, rutin üniformalı denetimlerinin yanı sıra artık sivil kıyafetlerle de sahada aktif rol almaya başladı. Özellikle parklar için görevlendirilen mobil sivil ekipler, olumsuzluklara anında müdahale etmeyi hedefliyor. Belediye yetkililerinin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sivil zabıta uygulamasının vatandaşlarla daha iç içe, şeffaf ve hızlı bir denetim mekanizması kurmak adına hayata geçirildiğini belirtildi.

Anında Müdahale ve Etkin Denetim Hedefleniyor

Yeni nesil denetim modeli sayesinde, sivil zabıta ekipleri saha içerisinde yaşanan aksaklıkları ve çevre kirliliğini ilk elden tespit etme imkânı buluyor. Kurallara uymayan vatandaşlara karşı caydırıcılığı artırması hedeflenen bu yöntem, aynı zamanda vatandaşlardan gelen anlık şikayetlerin de daha hızlı çözüme kavuşturulmasını sağlıyor. Serdivan sakinlerinin huzurlu bir sosyal yaşam sürdürmesi için sivil devriye uygulamalarının ilçenin dört bir yanındaki parklarda, günün farklı saatlerinde kararlılıkla devam edeceği bildirildi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kategorideki Diğer Haberler